18 december Ontwerp samen je eigen (virtuele) energiecentrale

18 december Ontwerp samen je eigen (virtuele) energiecentrale

Misschien is het u ook ter ore gekomen of heeft u het gelezen? De gemeente Apeldoorn heeft een wedstrijd uitgeschreven ‘Ontwerp samen je eigen (virtuele) energiecentrale’, bedoeld om gemeenschappen (bv school/straat/vereniging bestaande uit ten minste twee personen) uit te dagen mee te denken over mogelijkheden om duurzame energieprojecten echt in praktijk te brengen.
Dat sluit mooi aan waar we als Homerus Energiek mee bezig zijn en daarom hebben we ons voor de wedstrijd ingeschreven. Inmiddels hebben Yteke, Nanne en Adèle een informatiebijeenkomst en een eerste workshop gevolgd. Bij de volgende workshop: ‘Ontdek de drijfveren van jouw gemeenschap/straat’ hebben we uw hulp nodig om inzicht te krijgen welke waarden onze gemeenschap/straat belangrijk vindt!
De omschrijving van de workshop is als volgt:
Workshop 2 –Ontdek de drijfveren van jouw gemeenschap
In deze workshop krijg je inzicht in welke waarden jóuw gemeenschap belangrijk vindt: gaat het om de winst, om onafhankelijkheid, om het milieu? Welke drijfveren heeft jóuw gemeenschap? Deze workshop doe je daarom met jouw eigen gemeenschap. Het is aan te bevelen om daarvoor meer mensen uit je gemeenschap uit te nodigen dan alleen het team dat zich heeft ingeschreven, zodat je een goed beeld krijgt van wat de wensen van je gemeenschap zijn. Bij het ontwerpen van de  virtuele energiecentrale kan je deze wensen meenemen.
 Na afloop heb je inzicht in:

  • De waarden die jouw gemeenschap belangrijk vindt: gaat het om de winst, om onafhankelijkheid, om het milieu?
  • Welke drijfveren jouw gemeenschap heeft

De bedoeling is om zoveel mogelijk buurtgenoten mee te nemen naar deze workshop!
Voor deze workshop ‘Ontdek de drijfveren van jouw gemeenschap/straat’ roepen wij (en de gemeente) u op om aanwezig te zijn. We kunnen uw support goed gebruiken.
We zijn ingedeeld op 18 december 2019 van 19.30 tot 21.30 uur, de workshop wordt gehouden in CODA, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn.
Geef je op voor deze avond! Uw inbreng bepaalt mede hoe onze energie-aardgasloze-toekomst eruit kan gaan zien.

Aanmelden: Ontdek de drijfveren van jouw gemeenschap/straat