Overige resultaten Enquête 2022

Overige resultaten Enquête 2022

In onze buurt zijn nu 45 woningen met zonnepanelen oftewel 69 %. Dit aantal hebben we verkregen uit deze en een vorige enquête en door een rondgang langs de woningen. Dat levert een totaal van bijna 800 panelen op. Een hoge landelijke score!

Het aantal hybride warmtepompen in de buurt is nu nog beperkt. Volgens de gegevens uit de enquête is dat er één, terwijl er twee in bestelling zijn. Daarnaast is er ook één all electric warmtepomp, maar er is ook een all electric weggehaald. Het is interessant om te achterhalen waarom. Daar gaan we nog achteraan.

Wij telden zeven woningen met een oplader voor elektrische auto’s. Als dit aantal zich ruim verdubbelt en men ze tegelijkertijd wil opladen, zo hebben deskundigen berekend, dan overtreffen we de capaciteit van de buurt-trafo!

Ook kwamen er twaalf nieuwe aanmeldingen om energieverbruik en opwek te delen voor ons Homerus Energiek dashboard. Daarnaast zijn meerdere buurtgenoten geïnteresseerd, maar wilden eerst meer informatie. Het bleek dus dat het nut en doel nog niet voor iedereen duidelijk was. Voor ons reden om dit hier toe te lichten.