Tussenresultaat onderzoek Saxion studenten

Tussenresultaat onderzoek Saxion studenten

Medio november hebben Adèle en Bart bij Hogeschool Saxion in Deventer een presentatie bijgewoond van de studenten, die onder meer de energieafstemming binnen onze buurt onderzoeken.  Tijdens deze bijeenkomst werden alvast de tussentijdse resultaten van het onderzoek gepresenteerd.

Een belangrijke activiteit was het houden van een enquête onder de bewoners. De respons daarop was op een haar na 70 procent. En daar zijn we trots op!

Het blijkt dat bijna driekwart van de bewoners zich kan vinden in verkenning naar collectieve oplossingen op weg naar energie onafhankelijkheid van de buurt. Hoge initiële kosten en onzekerheid over rendement bleken de belangrijkste zorgpunten of uitdagingen bij duurzaamheidsinitiatieven.

Verder zagen wij in de presentatie de contouren van energieanalyse gebaseerd op de bouwkundige aspecten van een representatieve woning alhier. Daarbij zou het effect van allerlei typen maatregelen kunnen worden weergegeven. Ook naar de geanonimiseerde energiegegevens van de buurt is een analyse gedaan. Wij zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat dat in februari 2024 is te verwachten.

In het eindrapport zal ook worden ingegaan op mogelijkheden om de toekomstige situatie te visualiseren op het dashboard.