Vrolijke eerste warmetruiendag op 7 februari

Vrolijke eerste warmetruiendag op 7 februari

Warme truien, gezelligheid en energieverbruik vergelijken: dat was de eerste Warmetruiendag in de Homerusstraat. Het was alweer de 14e nationale Warmetruiendagen en de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. Nederland haalt dan alles uit de kast, want elke trui telt als we energieverspilling tegen willen gaan. Per graad besparen we 6% energie en CO2 !

Voor Homerus Energiek was het de eerste keer dat we een Warmetruiendag organiseerden. Wat een mooie, energieke, warme en zeer gezellige avond hebben we gehad. Met vele leuke gesprekken en inzichten.

Op onze uitnodiging voor deze bijeenkomst kwamen vele hartelijke, enthousiaste reacties. Uiteindelijk hebben we zo’n 20 buurtgenoten mogen ontvangen in hun mooiste warme trui en met hun gegevens van het energieverbruik van het afgelopen jaar.
Wij hebben onder andere met elkaar gesproken of er al resultaten te zien zijn van eerder genomen energiebesparende maatregelen. En we zagen dat er huishoudens waren die hoger, soms veel hoger, energieverbruik hadden dan het gemiddelde.

Er zijn afspraken gemaakt om in die gevallen samen te bekijken wat de mogelijke oorzaken zijn. Bart Bokhorst heeft, van wie daar prijs op stelde, een prachtige foto gemaakt van zijn of haar mooiste warme trui. Verder hebben we onder het genot van een hapje of drankje ook kennis gemaakt met nieuwe buren. Er was ook voor iedereen een kleine energie attentie.
Een zandloper voor bij het douchen of een thermometer die zowel in de koelkast of op warme plekken gebruikt kan worden. De warme truien dag heeft ons een energiek gevoel gegeven! Zeker voor herhaling vatbaar!