Warme beelden en truien

Warme truiendag 2023


Warme beelden en truien

Warme beelden en truien

Na een succesvolle Warmetruiendag in 2020 gaven we op 10 februari 2023 een vervolg aan deze vrolijke en grootste nationale klimaat actiedag. Een twintigtal, warm aangeklede nieuwe, toekomstige en oud-getrouwe buurtbewoners werd en een hartelijk welkom geheten met een hapje en een drankje. Een reuze gezellige en zinvolle bijeenkomst, waar we het met elkaar uitgebreid hebben gehad over niet alleen koetjes en kalfjes, maar ook over ons energieverbruik en mogelijk energiebesparende maatregelen.

Voorts was er ook een afgevaardigde aanwezig van bewonersinitiatief Duurzame Parken. Dit als tegenbezoek nadat Adèle Reiss en Bart Bokhorst op hun energie-voorlichtingsmarkt waren geweest alsook op een van hun bijeenkomsten om daar iets te vertellen over ons initiatief Homerus Energiek.

Energie besparen

Op de warmetruien-bijeenkomst was divers informatiemateriaal aanwezig en werden energiebesparende maatregelen aanschouwelijk gemaakt. We hadden hiervoor een huisje van deA geleend. Daarnaast liet Bart Bokhorst de aanwezigen zien hoe je met een warmtebeeldcamera kunt ontdekken waar je wellicht onnodig warmteverlies hebt in je woning en of je radiatoren goed zijn ingeregeld.

Een zestal aanwezige buurtbewoners wilden van ons aanbod gebruik maken om de volgende dag warmtebeelden te laten maken van hun woning. Grote verrassingen kwamen daarbij niet naar voren en dat is ook logisch gezien het bouwjaar van de woningen in de Homerusstraat. Maar toch is er altijd wel iets te ontdekken. Bij verschillende woningen bleek de binnendeur naar de garage bijvoorbeeld vooral aan de onderkant veel warmte te verliezen, terwijl ook de buitendeur nogal eens ‘oplichtte’ wegens warmteverlies.

Interesse voor Warmtebeeldcamera?

Tijdens de warmetruien-bijeenkomst bleek dat er ook anderen, buiten de zes die de volgende dag door Bart met de warmtecamera werden bezocht, geïnteresseerd zijn om een rondje door en rondom hun huis te maken op zoek naar warmtelekken.

Graag horen we of hiervoor nog meer belangstellenden zijn. Meld je dan aan via homerusenergiek@gmail.com.

Als je lid bent van Energiecoöperatie Apeldoorn – deA (instaptarief als lid € 10) kun je ook zelf zo’n warmtebeeldcamera gratis lenen.