Warmtepompcheck deA

Doe de warmtepompcheck via deA!


Inzicht of je huis geschikt is voor de warmtepomp

Warmtepompcheck deA

Duurzame energiecoöperatie Apeldoorn hield 27 juni  jl. een informatieavond over de warmtepomp als start van een actie om bewoners te ondersteunen bij de aanschaf ervan. Op 27 september vindt dezelfde informatieavond plaats. Daarvoor kun je je nog aanmelden.

Hoe kun je meedoen met deze actie? Door je via onderstaande knop aan te melden kun je een HOOM-dossier opbouwen met gegevens over de eigen energiesituatie, waarna er een gratis afspraak volgt met een energiecoach. Als blijkt dat de woning geschikt is voor een warmtepomp, kun je voor ca. €250 een warmteverlies berekening laten maken, waarna een van de drie Apeldoornse, bij deze actie aangesloten installatiebedrijven, met voorrang een offerte voor je maakt en de verdere afhandeling zonder vertraging kan uitvoeren. Onze recente checklist Warmtepompen is hierbij een goed hulpmiddel.

Op internet zijn trouwens vele, vaak behoorlijk complexe tools zijn te vinden om zelf een dergelijke warmteverlies berekening te maken. Ze zijn echter niet allemaal gelijkwaardig en even gedetailleerd.  Het voordeel van de berekening via de warmtepomp actie van deA is dat zo’n berekening  onafhankelijk is en los staat van de installateur. Na deze berekening kan men immers altijd kiezen voor een andere leverancier dan die waarmee deA een samenwerkingsverband is aangegaan.

Tot slot nog:  Je bent altijd duurder uit dan nodig wanneer je voor alle zekerheid kiest voor een (te) groot vermogen van de warmtepomp.