Oude woning krijgt isolerend glas in lood: ‘’We zijn er super blij mee!”

We zijn er super blij mee!


Oude woning krijgt isolerend glas in lood.

Oude woning krijgt isolerend glas in lood: ‘’We zijn er super blij mee!”

Michel Gerritsen woont in een huis uit 1908. Hij is druk bezig om stap voor stap zijn woning goed te isoleren. Onlangs deed hij mee aan de isolatieactie van deA en liet hij al het glas op de begane grond vervangen. “Je woning isoleren is een goede eerste stap om je huis te verduurzamen. We moeten wat doen aan de klimaatproblemen, dat zijn we verplicht aan de volgende generatie, onze kinderen! Wij willen zo ons steentje bijdragen.”

Bespaarde geld in verduurzamingspotje

Michel woont sinds 11 jaar samen met zijn gezin in de vrijstaande, karakteristieke woning. Deze was oorspronkelijk niet geïsoleerd. “De afgelopen jaren hebben we eerst zelf de kap geïsoleerd en voorzetwanden voor de enkelsteens muren op de 1e verdieping geplaatst. We merkten dit meteen in onze energierekening; we bespaarden maandelijks 50 euro. Dit geld zetten we apart voor onze volgende verduurzamingsstappen. Zo hebben we bijvoorbeeld alle lampen in huis vervangen door led-verlichting en de leidingen in de kruipruimte geïsoleerd. Inmiddels is ook het glas vervangen en kijken we nu naar een volgende stap. Energie besparen begint een soort van sport te worden!”

Zelf het goede voorbeeld geven

Michel heeft ook beroepsmatig te maken met verduurzamen. “Ik werk bij de Rabobank en wij nemen dit soort maatregelen mee in onze hypotheekgesprekken Ook proberen we samen met gemeentes en lokale installateurs burgers aan te zetten tot het verduurzamen van de woning . Ik vind dat ik dan ook zelf het goede voorbeeld moeten geven. Daarom ging ik vorig jaar op zoek naar een glasbedrijf dat het glas op onze begane grond kon vervangen door isolerend glas.”

Erkende, lokale ondernemer geeft vertrouwen

“We hebben veel ramen. Ruim 40 m2, waaronder ook glas in lood. We kenden deA al van de activiteiten in onze wijk de Parken en zo kwamen we op het spoor van de isolatieactie. Ik was meteen enthousiast over de opzet van de actie. Met een mailtje regel je dat een lokaal bedrijf met jou contact opneemt voor een offerte. Glasbedrijf La Paloma nam contact op en bracht een nette offerte uit. Mijn vrouw is Apeldoornse en weet dat La Paloma een erkend glasbedrijf is dat al jaren bestaat. Dat gaf ons vertrouwen. Bovendien vinden we het goed om lokale ondernemers iets te gunnen.”

Nieuw glas in lood in dubbel glas

La Paloma heeft vlak voor de zomervakantie het glas van de 34 ramen vervangen. Al de bovenlichten zijn van glas in lood. ”Dit is speciaal op maat gemaakt en in hun fabriek in dubbel glas gezet. We kregen het advies niet overal het glas in lood terug te plaatsen. Achteraf is dit een goede beslissing; de kamer oogt nu rustiger en er is meer lichtinval. Ook zijn er roosters in het glas geplaatst voor de ventilatie. Dat vinden we ook prettiger dan voorheen. In totaal zijn ze vier dagen bij ons thuis aan het werk geweest en hebben alles mooi en netjes achtergelaten. We zijn er super blij mee!”

En door…

“Omdat we gebruik willen maken van de subsidie op isolatie (ISDE-subsidie), gaan we gelijk door met ons te oriënteren op de mogelijkheden voor vloerisolatie. Om subsidie te krijgen, moet je namelijk twee isolerende maatregelen nemen. We hebben al twee bedrijven laten komen, maar het ligt wat ingewikkeld, omdat er weinig ruimte in onze kruipruimte is en deze ook nog deels geblokkeerd is door puin en er verschillende compartimenten niet toegankelijk zijn. Ook haalt onze houtkachel zuurstof uit deze ruimte waardoor niet alle producten geschikt zijn. Maar we gaan kijken hoe we dat kunnen oplossen. Het wordt vervolgd…”

Is je isolatie op orde? check je woning en begin direct met besparen

Vloer-, spouwmuur-, glas en zolderisolatie

Isolatie is fijn voor je huis en voor jezelf. Is jouw isolatie nog op orde? Met goede isolatie bespaar je direct op je energierekening.