"Blij met gesprek energiecoach online"

"Blij met gesprek energiecoach online"

Wie advies wil voor het duurzaam maken van zijn huis, kan nu terecht bij de online energiecoach van deA. Deze komt niet op bezoek, maar adviseert via telefoon of beeldbellen. De eerste online adviezen zijn al enthousiast ontvangen. Gerda heeft een huis uit 1988 en had contact met energiecoach René.
Vóór het telefonisch of online adviesgesprek vullen bewoners zelf hun woningdossier in. Na dit gesprek krijgen ze een stappenplan waarmee ze aan de slag kunnen. Gerda de Boer heeft inmiddels ervaring met de online coach: “Ik heb nu overzicht en ga isolatie-offertes aanvragen. Ik beveel het andere mensen aan!”

Woningdossier invullen is goed te doen

Gerda de Boer woont samen met haar man en dochter in een drive-inwoning uit 1988 in de Apeldoornse wijk Brummelhof. Vanwege twee kamers op de begane grond die slecht warm te krijgen zijn en een balkondeur die veel koude doorlaat, heeft ze contact opgenomen met de online energiecoach Renè Jurgens. “Het vooraf invullen van het woningdossier viel mij mee. Soms wist ik een vraag niet, bijvoorbeeld mijn aantal vierkante meter glas. Maar tijdens het telefonisch gesprek nam de energiecoach alle tijd om samen stap voor stap door het dossier heen te lopen. Dat was prettig. Het scheelt tijd, en ik vond het fijn dat ik niet mijn huis hoefde op te ruimen”, voegt ze lachend toe.

Rapport rustig nalezen

“Op basis van de gegevens uit het woningdossier en het telefoongesprek had ik voldoende informatie om een stappenplan op te stellen”, vertelt coach Renè. “In ongebruikelijker situaties kunnen we met foto’s werken.”
Gerda heeft inmiddels het definitieve rapport ontvangen. “Ik vind het mooi dat ik nu een overzicht heb van ons huis, de adviezen en kosten en rendement van de maatregelen. Ik kan het rustig nalezen. De coach wees ons op de isolatiesubsidie die geldt tot het einde van dit jaar. We gaan nog dit voorjaar offertes aanvragen. Ik vind het belangrijk dit via deA te doen, dan weet je dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken krijgt. Ik ben er blij mee!”