Coöperatie Buurtstroom Apeldoorn opgericht

Coöperatie Buurtstroom Apeldoorn opgericht

Donderdag 29 november werd onder toeziend oog van notaris De Boer coöperatie Buurtstroom Apeldoorn opgericht. Buurtstroom is een initiatief van deA om collectieve zonnedaken in Apeldoorn te realiseren en zo meer mensen te laten profiteren van zonne-energie. Erik Vos is benoemd als voorzitter van Buurtstroom Apeldoorn.

Eerste daken starten

Behalve voorzitter Erik Vos, bestaat het bestuur van Buurtstroom Apeldoorn uit secretaris Gerben Draisma en penningmeester is Coöperatie deA. deA zal vertegenwoordigd worden door Arjan van der Plas en Paul Fluitsma. Coöperatie Buurtstroom Apeldoorn is deze week opgericht zodat de eerste daken nog dit jaar ter goedkeuring kunnen worden voorgelegd aan de belastingdienst en aan de provincie Gelderland. Daarmee komt de realisering van de daken weer een stap dichterbij. Afgelopen juli startte de werving voor 6 collectieve zonnedaken in gemeente Apeldoorn. Het eerste, op vmbo-school Sprengeloo, was al snel uitverkocht. Er ontstond zelfs een wachtlijst van dertig personen in hetzelfde postcodegebied.

Bestruur Buurtstroom Apeldoorn. vlnr Paul Fluitsma, Gerben Draaijsma, Arjan van der Plas, Erik Vos met Notaris de Boer

Inschrijven vóór 11 december

Ook de inschrijving van Foenix aan de Molenmakershoek loopt voorspoedig: op Foenix Molenmakershoek zijn nog 65 van de 204 panelen beschikbaar. De inschrijving daarvoor sluit op 11 december. Mensen in de postcodegebieden 7311, 7321, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329 of 7332 kunnen zich uiterlijk 10 december inschrijven voor dit gezamenlijke zonnedak. Erik Vos: ‘Een paar extra deelnemers kunnen we nog goed gebruiken. Als mensen nog willen meedoen moeten ze snel in actie komen, dan gaan ze komende zomer al een zonnige zomer tegemoet en profiteren ze van de zonne-energie.”

En de andere daken?

De overige Buurtstroom-daken zullen op 11 december vermoedelijk nog niet uitverkocht zijn. Deze daken blijven na 11 december nog gewoon open voor inschrijving. deA hoopt deze daken medio 2018 te realiseren.
Voor de mensen die wachten op een tweede dak in hetzelfde gebied als Sprengeloo werkt deA aan de beschikbaarheid van een nieuw dak. Dit dak zou begin 2018 beschikbaar moeten zijn.
Erik de Vos: “Buurtstroom gaat zonnige zomer tegemoet”>