Gemeente koopt ZonDelen

Gemeente Apeldoorn koopt 159 ZonDelen, één voor elke duizend inwoners van Apeldoorn. Een symbolische aankoop die duidelijk maakt dat duurzame energie belangrijk is voor de toekomst van Apeldoorn.
Met de aankoop van de ZonDelen wil de gemeente een “zichtbare stap zetten in de verduurzaming van de Apeldoornse energievoorziening”, stellen B&W in hun schrijven naar de gemeenteraad. “Zonnepark Ecofactorij draagt bij aan de bewustwording rondom de transitie van fossiele naar duurzame energie. Door deel te nemen geeft de gemeente een blijk van waardering voor de inzet van de vele betrokkenen waaronder de leden van deA, het bedrijfsleven en deelnemers in Zonnepark Ecofactorij. Deze koplopers zijn een voorbeeld voor anderen. Ook draagt het project bij aan (lokale) werkgelegenheid.”
Zonnedak vol
deA heeft goede verwachtingen het zonnedak vol te krijgen: tot nu toe zijn 1962 van de 2100 ZonDelen verkocht aan 176 deelnemers. Er zijn nog  138 ZonDelen beschikbaar. Ook deelnemen aan Zonnepark Ecofactorij? Wacht niet te lang want de inschrijving sluit deze maand of zodra alle ZonDelen verkocht zijn.

App volgt opwek
Met Zonnepark Ecofactorij wil deA meer zonne-energie opwekken in Apeldoorn en meer mensen de mogelijkheid bieden te profiteren van zonnepanelen. Het leggen van de zonnepanelen begint in de tweede helft van oktober. Vanaf 1 januari gaat het project lopen en gaan de meters tellen. De deelnemers van het zonnepark kunnen via een app volgen wat de zonnepanelen opwekken.
Naar Zonnepark Ecofactorij>