Zonnepark Ecofactori

Jouw energie dichtbij opgewekt


van Apeldoorns grootste gezamenlijke zonnedak

Zonnepark Ecofactorij

Zonnestroom is in. In de laatste jaren is het aantal mensen dat kiest voor zonnestroom van eigen dak enorm gegroeid. En dat is niet zonder reden. Zonne-energie is beter voor het klimaat dan energie van fossiele brandstoffen en geeft minder CO2 uitstoot. Met zonnestroom zijn we ook minder afhankelijk van traditionele energiebronnen, die op termijn op raken. Daarbij is zonnestroom een veelgebruikte belegging van spaargeld.

Echter, niet iedereen heeft een eigen dak, of een geschikt dak, dat kan worden ingezet voor de opwek van zonnestroom.

Bijdragen aan meer zonnestroom

Wil je graag bijdragen aan meer zonnestroom in Apeldoorn, dan biedt het project Zonnepark Ecofactorij daarvoor uitstekende mogelijkheden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen meedoen door het kopen van ZonDelen op dit grootschalige zonnepark.

Zonnepanelen op 14 meter hoogte

Ons land is prima geschikt om écht groene energie op te wekken via zonnepanelen. Coöperatie deA is eigenaar van het Zonnepark Ecofactorij. Dit is een groot collectief zonnedak van 2100 panelen dat door 185 deelnemers mogelijk is gemaakt. De zonnepanelen liggen op 14 meter hoogte, op het pand van Oosterberg op bedrijventerrein Ecofactorij. De energie die door deze panelen wordt opgewekt, wordt bij jou thuis geleverd. Jouw energie wordt dus duurzaam en dichtbij opgewekt. 

De cijfers

2100 / 2100
Aantal deelnemers 185
Aantal zonnepanelen 2100
Energie per jaar (kWh) 550.000
Opbrengst voor 192 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 228
Zonnepark Ecofactorij Apeldoorn

Jouw energie dichtbij opgewekt

Groene energie van Apeldoorns grootste zonnedak

Bereken je tarief