Innovatief installatiebedrijf T&PTechnology doet het net even anders

Innovatief installatiebedrijf T&PTechnology doet het net even anders

Voor de actie “Laat je cv inregelen” werkt de A samen met installatiebedrijf T&PTechnology. Het jonge, innovatieve installatiebedrijf uit Apeldoorn houdt zich bezig met duurzaam koelen en verwarmen voor particulieren en bedrijven. De broers Leroy en Sander Teuwsen geven een inkijkje in hun onconventionele bedrijfsconcept en innovaties.

Prettiger voor klant

Leroy en Sander startten in 2019 samen met Joeri Peters T&PTechnology. Sander en Joeri zijn de mannen op de werkvloer met een passie voor techniek, Leroy werkt achter de schermen aan efficiënte processen en innovatieve technieken. “We hebben een eigen concept ontwikkeld om klantgericht en toekomstgericht te werken”, vertelt Leroy. “Hierdoor is het voor een klant overzichtelijker en beter georganiseerd. Op technisch gebied proberen we ideeën zelf uit, waardoor we soms onverwachte oplossingen kunnen bieden en richten we ons op innovatie met behulp van het verzamelen van data.”

Adviseur is ook monteur

“Onze filosofie is: hou het klantvriendelijker en simpel”, vervolgt Leroy. “Onze monteurs vormen het technisch hart van ons bedrijf. Zij komen bij de mensen thuis, adviseren en bedenken samen met de klant de beste oplossingen èn voeren het uit. Het bedrijf is zo ingericht dat dit technisch hart bepalend is en dat we ons gemakkelijk aan kunnen passen in deze mooie maar uitdagende markt met veel goede, duurzame initiatieven. In de praktijk betekent dit een klein kantoor; een kamer met computer en ondersteunende software, en een klein magazijn. Het aankomende jaar starten we met twee nieuwe monteurs. Om hen hetzelfde DNA mee te geven, leiden we ze zelf op. We hebben daarvoor een gaaf opleidingsplan gemaakt, waarbij we breder kijken dan alleen naar technische skills.”

Verwarmen met airco

“Qua techniek hebben we de focus op duurzame klimaattechnologie om met zo min mogelijk energie en volgens de laatste technieken een huis of bedrijfspand te verwarmen of te koelen”, neemt Sander het stokje over. “Je moet dan denken aan airco’s, hr-ketels, hybride cv-installaties en warmtepompen. Als bewoners van bestaande woningen hun cv-ketel willen vervangen wordt in de meeste gevallen een traditionele hr-ketel teruggeplaatst, omdat het soms lastig is de nieuwste technieken toe te passen. Een warmtepomp bijvoorbeeld is duur en zo’n systeem werkt nooit helemaal optimaal in een wat oudere woning. Als tussenoplossing adviseren we vaak om naast de hr-ketel een airco te plaatsen, niet alleen om te koelen, maar ook om te verwarmen.” “De meeste mensen weten niet dat je met een airco goed kunt verwarmen”, vult Leroy aan. “We hebben dit concept zelf een jaar lang uitgeprobeerd en weten dus wat het oplevert. Met een airco verwarm je lokaal, bijvoorbeeld je werkkamer, zonder dat je je hele huis hoeft te verwarmen. Daar zit de winst. Plaats je daarnaast zonnepanelen en wek je je eigen energie schoon op, dan bespaar je op je gasverbruik. De airco’s zijn doorontwikkelde systemen, onderhoudsvriendelijk en niet storingsgevoelig.”

Duurzame oplossingen waar het kan

Sander: “We geloven meer in de duurzame technieken dan in de traditionele technieken. Dus waar het kan, gaan we voor duurzame oplossingen. Als we bij klanten thuis komen, zoals bij de mensen die hun installatie via de actie van deA willen laten inregelen, kijken we breder dan alleen voor datgene waarvoor we komen. Zijn er ongeisoleerde leidingen, dan adviseren we deze van isolatie te voorzien. Of zijn er zonnepanelen en krijgen we signalen dat mensen veel terugleveren, dan zou een hybride systeem slim kunnen zijn. Dan gebruik je je zelf opgewekte stroom voor verwarmen. We overleggen met de klant wat de wensen zijn en wat haalbaar is met de aanwezige installatie. We tekenen dit uit, zodat de klant het zich goed voor kan stellen.”

Innovatief: geen onnodig onderhoud meer

Leroy is op innovatief vlak bezig hoe je grote klimaatbeheersingssystemen in de toekomst efficiënter en effectiever kunt beheren en onderhouden. “Bij grote klimaatbeheersystemen verzamelen we data via sensoren”, vertelt hij. “Op basis van deze data brengen we advies uit over het beheer of voeren we acties uit. We zien dat deze werkwijze uiterst effectief is en dat onze klanten deze werkwijze als prettig ervaren. Ik kijk naar welke data je nog meer kunt gebruiken om effectiever te kunnen beheren en onderhouden. Zo voeg ik bijvoorbeeld een gedragscomponent toe aan de analyse, zodat we goed in kaart kunnen brengen wanneer het systeem een tandje bij moet schakelen of wanneer deze het wat rustiger aan kan doen. Dit kan ook interessant zijn voor particulieren, zodat er geen onnodig onderhoud hoeft plaats te vinden en de klant het systeem optimaal kan benutten. We kijken daarom samen met leveranciers of we deze methode ook bij particulieren kunnen toepassen. De kern van het verhaal is dat ons gereedschap verandert en dat data een nieuwe tool is. De gemeten waardes vertellen ons veel en meten is immers weten!”

Je moet het niet allemaal alleen willen

De samenwerking met deA is, net als het bedrijf zelf, nog jong. Toch zijn ze er al blij mee. Leroy: “de filosofie van deA is, net als de onze, gericht op duurzaamheid. Inmiddels maken we, samen met andere partijen, zoals collega installateurs, financieel adviseurs, gemeente en adviseurs Energiebesparing deel uit van een mooie groep van organisaties die elkaar helpen en versterken. Je moet het niet allemaal alleen willen, want dat kunnen we helemaal niet. Die kracht van een mooi sterk netwerk, dat is wat we gaaf vinden!”
Duurzaam huis