Subsidie-aanvraag isolatie gratis geregeld

Subsidie-aanvraag isolatie gratis geregeld

Als je je huis gaat isoleren via de isolatieactie van deA, kun je nu vooraf via de Subsidiecheck  op deze website kijken of je recht hebt op subsidie en hoeveel dit is. Ook wordt naderhand je subsidie-aanvraag gratis geregeld.

Er gaat nogal eens wat mis

Sven Ringelberg van partnerbedrijf Simpel Subsidie dat de checks en aanvragen voor deA regelt, ziet dat er in de praktijk nogal eens wat misgaat als mensen subsidie aanvragen: “Op facturen ontbreken nogal eens zaken, zoals het merk van de isolatie, de isolatiewaarde en de meldcode. Ook blijkt soms naderhand dat gebruikte materiaal niet voldoen aan de gestelde voorwaarden voor subsidie. Of dat mensen vergeten zijn foto’s te maken. Gemiddeld krijgt iemand rond de 1200 euro subsidie. Doe je je aanvraag fout of onvolledig, dan ben je zo twee maanden verder of loop je het risico geld mis te lopen.”

Subsidiecheck
Subsidie-aanvraag isolatie gratis geregeld
Isoleer je huis via de isolatieactie van deA en check vooraf of je recht hebt op subsidie. Sven Ringelberg, Simpel Subsidie

Veel “gedoe”

Ron Rutte uit Apeldoorn isoleerde vorig jaar zijn vloer en gevel. “Ik heb uiteindelijk minder subsidie ontvangen dan waar ik vooraf op had gerekend. Dit viel mij tegen.” Bewoonster Stella Abraas liep tegen het  “gedoe” van het invullen van de aanvraag aan: “Ik heb mijn vloer en muren laten isoleren. Naderhand heb ik de subsidie aangevraagd. Dat vond ik wel ingewikkeld. Ik had het fijn gevonden als dit voor mij geregeld was.”

Gratis geregeld

De subsidiecheck staat op deze website en vul je zelf vooraf gratis in om te weten of je recht hebt op subsidie en hoeveel dit is. Heb je via de isolatieactie van deA twee of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren, dan wordt de subsidie-aanvraag gratis geregeld. Simpel Subsidie checkt de hele aanvraag en gaat achter eventueel ontbrekende informatie aan. Twee dagen na de melding is de aanvraag de deur uit.