Woldhuis koopt 40 panelen Buurtstroom het Kristal

Woldhuis koopt 40 panelen Buurtstroom het Kristal

Het Woldhuis gaat zijn gebouw in de komende jaren van binnen en van buiten renoveren en verduurzamen. Omdat het gebouw niet genoeg zonnepanelen voor het eigen energiegebruik kwijt kan, doet Woldhuis mee met Buurtstroom. Veertig panelen komen op Het Kristal te liggen, de opbrengst gaat naar het Woldhuis.
Woldhuis is een Natuureducatiecentrum van IVN . Jaarlijks komen enkele duizenden kinderen naar het centrum voor een kampweek over natuur, de ecologische kringloop en grondstoffen. Jaap Berends, manager van IVN het Woldhuis: “We willen kinderen leren wat hun en onze plek in de ecologische kringloop is. Het gebruik van hernieuwbare energie is daar onderdeel van”.
Het Woldhuis wil zelf zijn energie opwekken, maar kan niet alle zonnepanelen kwijt op de eigen gebouwen. Daarom doet het centrum mee met de postcoderoosregeling op Buurtstroom Het Kristal. Veertig panelen worden op het dak van het multifunctionele centrum gelegd.
Daarmee is de stand van Buurstroom het Kristal nu 179 en zijn nog slechts 25 StroomDelen beschikbaar op het gezamenlijke zonnedak in Zuidbroek.