deA | Organisatie

deA is een Coöperatie

deA is een coöperatie, een organisatie zonder winstoogmerk, van en voor Apeldoorners. Dat betekent dat leden het voor het zeggen hebben. Als lid ben je mede-eigenaar en denk en praat je mee over onze plannen en ambities. In diverse projecten werken medewerkers en vrijwilligers aan duurzame energie van en voor Apeldoorn. Zin om je in te zetten voor je buurt of voor Apeldoorn? Meld je aan.

Van en voor Apeldoorners

Hoe we aan duurzame, schone energie komen, is een urgente vraag. Door de klimaatproblemen en de Groningse gasproblemen beseft Nederland dat we over moeten naar hernieuwbare, schone energiebronnen. Wij willen dingen doen en samen kunnen we meer. Onze coöperatie zet zich in voor isoleren, zelf energie opwekken, en duurzame energie realiseren van en voor Apeldoorn. Samen werken aan onze eigen schone energiebronnen waar we zelf zeggenschap over hebben.

Coöperatieraad

Harry op 't Ende Voorzitter
Henk Doorenspleet Lid
Adèle Reiss Lid
Bas de Zwart Lid
Jasper van Alten Lid
Albert Ploeg Lid

Energieregisseurs

Wereldwijd moeten we duurzamer worden. Als ik in mijn eigen omgeving hieraan kan bijdragen doe ik dat graag. Dat is een van de redenen dat ik via energiecoöperatie deA als energieregisseur aan de slag ben gegaan. Woon je in de Maten en wil je iets doen in je buurt? Mail mij gerust!

Je eigen huis is natuurlijk pas het begin. Het wordt helemaal leuk als je samen met je buren of wijk projecten met impact kunt opzetten. En dat is wat ik samen met bewoners wil gaan doen in Apeldoorn Zuid.

Ik help bedrijven of maatschappelijke instellingen in Apeldoorn graag op weg met een oriënterend gesprek, en kan helpen inschatten of een collectief traject met meerdere ondernemers een goede optie is.

Kan ik vrijwilliger worden bij deA? Ja, graag zelfs!

Onze coöperatie kan altijd mensen gebruiken die hun kennis,
kunde en ervaring willen inzetten.