Zonnepanelen

We doen dit voor het milieu


Het is onze wens om zelfvoorzienend te worden qua energie

Mieke Steenbergen

Mieke Steenbergen deed vorig jaar mee met een zonnepanelenactie van deA. Er werden 18 zonnepanelen gelegd op haar huis uit 1930. “We doen dit voor het milieu. Het is onze wens om zelfvoorzienend te worden qua energie.”

Mieke woont nu twee jaar in het huis aan de Veenhuizerweg. Om het energiezuinig te maken, zijn er isolerende binnenwanden geplaatst en vloerverwarming. “Het is heel comfortabel geworden. Onze temperatuur is altijd 19 graden. We hebben een houtkachel om bij te stoken, maar die is eigenlijk nooit nodig.”

Van het aardgas af
“We doen dit voor het milieu, in de wens om ook van het aardgas te kunnen. Dat duurt nog even, we stoken nu nog op gas. Maar de aanschaf van zonnepanelen is weer een stap in die richting.”

Zelfvoorzienend
En? Leveren de 18 panelen genoeg stroom om in eigen behoefte te voorzien? “Meestal wel, maar bijvoorbeeld in de regenachtige maand februari haalden we het niet. In de toekomst zullen we onze zelf opgewekte energie misschien kunnen opslaan, dan gaat dat vast lukken. We hebben een hybride auto. We wachten eigenlijk tot die ook een rol gaat spelen in de opslag van onze energie.”

Oud dak een uitdaging
Mieke schafte de zonnepanelen aan via een zonnepanelenactie van deA. “Ons huis heeft een oud dak en ook de dakpannen zijn nog van 1930. Die zijn nog goed, dus we gaan ze niet vervangen. Maar panelen op dit dak was best een uitdaging. Uiteindelijk liggen ze er nu prima!”

kom in contact met een bedrijf uit de regio

Vraag je offerte aan via deA

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken is ook nog beter voor het milieu. Zonnepanelen kopen? deA helpt je verder.