Dok Zuid

Buurtstroom dok Zuid


School, kinderopvang, de bieb, dok Zuid is een multifuctioneel gebouw.

Dok Zuid

Buurtstroom dok Zuid

School, kinderopvang, de bieb, dok Zuid is een multifuctioneel gebouw waarin van alles gebeurt. Maar ook óp het dak gebeurt het! 

Vanaf 1 oktober 2019 wekken 293 zonnepanelen stroom op voor de deelnemers. Het dak geeft hen de mogelijkheid zelf zonne-energie op te wekken, maar dan op een dak in de buurt. Het dak is beschikbaar gesteld door de dakeigenaren de Goede Woning en gemeente Apeldoorn. De panelen hebben elk een vermogen van 310 kWp en zijn gelegd door DRM Duurzaam uit Apeldoorn.

Geld terug op je energierekening

Een StroomDeel koste 260 euro (bij de start van het project). Vijftien jaar lang ontvang je naar verwachting jaarlijks circa 31 euro per StroomDeel terug op je energierekening. Na 15 jaar is dat 447 euro.

Dit project is gestart in 2019. Stroom je later in, dan is je investering lager (een vijftiende deel per jaar) en wordt je looptijd korter. 

Is dit dak vol, meld je wel aan, wij plaatsen je dan op de wachtlijst. We nemen dan contact met je op zodra er ZonDelen beschikbaar komen. We sturen ook een bericht als er een nieuw collectief zonnedak beschikbaar komt voor hetzelfde postcodegebied.

Zelf zonnepanelen

Heb je zelf zonnepanelen en gebruik je meer dan je zelf opwekt? Dan kun je StroomDelen kopen voor het gedeelte dat je niet zelf opwekt.

Hoe werkt het?

  • Op het dak van dok Zuid zijn zonnepanelen gelegd.
  • Je koopt één of meerdere StroomDelen.
  • Via je energierekening ontvang je 15 jaar lang belastingteruggave (incl. btw) over de opgewekte stroom.


Voortgang

286 / 330
Aantal deelnemers 45
Aantal StroomDelen 330
Energie per jaar (kWh) 81.747
Opbrengst voor ca. 32 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 38

Wie kan meedoen?