Foenix Molenmakershoek

Buurtstroom Foenix Molenmakershoek


Ook op het dak gebeurt het! Daar ligt een collectief zonnedak

Foenix Molenmakershoek

Foenix Molenmakershoek is een kringloopcentrum waarin van alles gebeurt. Maar ook op het dak gebeurt het! Daar ligt een collectief zonnedak. Heel handig voor iedereen die geen panelen kan of wil op eigen dak, maar toch zonne-energie wil opwekken.  

Kringloop en reintegratiebedrijf Foenix

Foenix stelt het dak van de locatie Molenmakershoek beschikbaar voor Buurtstroom Apeldoorn en draagt hiermee bij aan de verduurzaming van energie in de buurt. Directeur Arjin Jans: “We moeten toe naar een samenleving met hergebruik en hernieuwbaarheid. In onze visie hoort daar ook een schone energievoorziening bij. Wij zijn er daarom trots op dat ons dak meedoet met Buurtstroom en hopen dat veel buurtbewoners meedoen.”

204 panelen

Per 1 december 2018 wekken de panelen 15 jaar lang energie voor hen op. Is dit dak vol, meld je wel aan, wij plaatsen je dan op de wachtlijst. We nemen dan contact met je op zodra er ZonDelen beschikbaar komen. We sturen ook een bericht als er een nieuw collectief zonnedak beschikbaar komt voor hetzelfde postcodegebied.

Geld terug van je energieleverancier

Een StroomDeel kostte 260 euro bij de start van het project. Vijftien jaar lang ontvang je jaarlijks de energiebelasting inclusief de btw terug van je energieleverancier. Dat is jaarlijks ongeveer 31 euro per StroomDeel. De verwachting is dat je na 15 jaar ca. 447 euro hebt teruggekregen.

Stroom je later in, dan is je investering lager (een vijftiende deel per jaar) en wordt je looptijd korter. 

Hoe aanmelden?

Heb je belangstelling? Laat je gegevens achter. We nemen dan contact met je op zodra er StroomDelen beschikbaar. We sturen ook een bericht als er een nieuw collectief zonnedak beschikbaar komt voor hetzelfde postcodegebied.

Zelf zonnepanelen

Heb je zelf zonnepanelen en gebruik je meer dan je zelf opwekt? Dan kun je StroomDelen kopen voor het gedeelte dat je niet zelf opwekt.

Hoe werkt het?

  • Op het dak van Foenix Molenmakershoek zijn zonnepanelen gelegd.
  • De looptijd van het project is 15 jaar.
  • Je koopt één of meerdere StroomDelen à 260 euro.
  • Stap je later in, dan betaal je minder.
  • Via je energierekening ontvang je zolang je meedoet belastingteruggave (incl. btw) over de opgewekte stroom.


Voortgang

193 / 204
Aantal deelnemers 36
Aantal StroomDelen 204
Energie per jaar (kWh) 50.544
Opbrengst voor ca. 20 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 23

Wie kan meedoen?