Buurtstroom Foenix Molenmakershoek

Buurtstroom Foenix Molenmakershoek


Ook op het dak gebeurt het! Daar ligt een collectief zonnedak

Foenix Molenmakershoek

Foenix Molenmakershoek is een krinloopcentrum waarin van alles gebeurt. Maar ook op het dak gebeurt het! Daar ligt een collectief zonnedak. Heel handig voor iedereen die geen panelen kan of wil op eigen dak, maar toch zonne-energie wil opwekken.  

Kringloop en reintegratiebedrijf Foenix

Foenix stelt het dak van de locatie Molenmakershoek beschikbaar voor Buurtstroom Apeldoorn en draagt hiermee bij aan de verduurzaming van energie in de buurt. Directeur Arjin Jans: “We moeten toe naar een samenleving met hergebruik en hernieuwbaarheid. In onze visie hoort daar ook een schone energievoorziening bij. Wij zijn er daarom trots op dat ons dak meedoet met Buurtstroom en hopen dat veel buurtbewoners meedoen.”

204 panelen

De 204 ZonDelen op Foenix Molenmakershoek zijn verkocht aan 36 deelnemers uit de buurt.  Per 1 december 2018 wekken de panelen 15 jaar lang energie voor hen op. Inschrijven voor Foenix Molenmakershoek is niet meer mogelijk. Misschien is er nog ruimte om een ander dak? Zo niet, plaats je dan op de wachtlijst. We nemen dan contact met je op zodra er ZonDelen beschikbaar komen. We sturen ook een bericht als er een nieuw collectief zonnedak beschikbaar komt voor hetzelfde postcodegebied.

Geld terug op je energierekening

Een StroomDeel kost 260 euro (bij de start van het project). Vijftien jaar lang ontvang je naar verwachting jaarlijks circa 31 euro per StroomDeel terug op je energierekening. Na 15 jaar is dat 447 euro. Stroom je later in, dan is je investering lager (een vijftiende deel per jaar) en wordt je looptijd korter. 

Hoe werkt het?

  • Op het dak van Foenix Molenmakershoek worden zonnepanelen gelegd.
  • Je koopt één of meerdere StroomDelen à 260 euro.
  • Als de StroomDelen zijn verkocht, gaan we van start.
  • Via je energierekening ontvang je 15 jaar lang belastingteruggave (incl. btw) over de opgewekte stroom.


Voortgang

204 / 204
Aantal deelnemers 204
Aantal StroomDelen 204
Energie per jaar 50.544 kWh
Opbrengst voor ca. 20 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 23

Wie kan meedoen?