Energie managen – check je cv ketel

Zet je ketel op 60 graden


en gebruik de eco-stand

Energie managen – check je cv ketel

Wist je dat je 80% van je gasrekening besteedt aan het verwarmen van je huis? Het loont dus om je eigen verwarmingsmanager te zijn. Check dus eens de verwarming in je woning!

Neem je cv-ketel onder de loep

Heb je de cv-ketel zelf al eens gecontroleerd? Veel ketels hebben een comfortstand, die ervoor zorgt dat je meteen warm water krijgt als je de kraan opent. Prettig, maar niet echt nodig. Zet je ketel -indien aanwezig- op de ecostand. Hiermee bespaar je al snel €50,- per jaar!
Ook kun je de pompsnelheid vaak aanpassen op het bedieningspaneel van je cv-ketel. Hierdoor loopt het warme water langzamer door de radiatoren en komt het koeler terug bij de ketel. Dit verhoogt het rendement van de ketel.

Zet je cv op 60.

De meeste cv-ketels staan standaard op 80 graden afgesteld voor het water dat je verwarming ingaat. Dat is onnodig hoog. Door je ketel op 60 graden te zetten, bespaar je veel: op zetmop60.nl staan video’s hoe je dat heel simpel doet. Wil je je CV nog verder ’tunen’, kies dan voor waterzijdig inregelen. Op de-a.nl/je-huis vind je meer over onze actie.

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een installateur je cv-ketel opnieuw in te regelen. Hierdoor kan de warmte zich beter in je woning verspreiden en gaat je gasverbruik omlaag. Sowieso is het verstandig je cv-ketel elke twee jaar te laten controleren.

Is je cv-ketel meer dan 10 jaar oud, vraag dan je installateur of je cv-installatie misschien al aan vervanging toe is en voor welk systeem je als alternatief kunt kiezen. Met een (hybride) warmtepomp gebruik je minder tot geen gas meer.

Een paar extra tips op een rijtje

  • Plaats radiatorfolie achter je radiatoren
  • Ontlucht je radiatoren
  • Isoleer de cv-leidingen, vooral in koude ruimtes zoals de zolder of kruipruimte
  • Zet je thermostaat wat lager, vaak staat deze standaard te hoog