zonnepanelen

Zelf je energie opwekken


en daarmee flink besparen op je energierekening

zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken is ook nog beter voor het milieu. Zonnepanelen kopen? deA helpt je verder.

Slimme investering

Heb je een gemiddeld elektriciteitsgebruik en ga je je eigen energie opwekken met zonnepanelen, dan voorkom je al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar. Je bent dus duurzaam bezig. Maar dat niet alleen, zonnepanelen zijn ook financieel een slimme investering. Zonnepanelen verdien je in ca. 8 jaar terug en gaan ongeveer 30 jaar mee. Zonnepanelen kopen geeft meer rendement dan het geld op de bank zetten.

Onafhankelijk energie opwekken

Wanneer je een (groot) deel van je eigen energie opwekt ben je minder afhankelijk van grote bedrijven en de markt. Er kunnen vrij plotseling grote schommelingen optreden in energieprijzen. Daar heb je dan minder last van.

Lokale bedrijven

We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit deA zijn we daarom met een aantal installatiebedrijven een samenwerking aangegaan voor zonnepanelen. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

Zonnepanelen
zonnepanelen
“10 zonnepanelen leveren al snel een besparing van zo’n €550 per jaar op. Binnen ca. 8 jaar heb je de panelen terugverdiend en ze gaan ongeveer 30 jaar mee.” Michiel Roemer, projectleider

Samenwerkende bedrijven

Een belangrijke afspraak is dat als deA een offerte namens een bewoner aanvraagt, dit als een serieuze aanvraag beschouwd wordt. Het bedrijf stuurt de bewoner vervolgens rechtstreeks een offerte met een afschrift aan deA. En voor de duidelijkheid: we ontvangen daar geen provisie voor! Ons belang is dat de maatregelen goed worden uitgevoerd en bewoners tevreden zijn. Zo bouwen we aan een duurzaam Apeldoorn. Waardeer je wat we doen? Sluit je bij ons aan en word lid.

FAQ

  • 1
    Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

    Het aantal zonnepanelen kun je het beste afstemmen op je jaarverbruik. Voor de terugverdientijd is het gunstiger om niet meer op te wekken dan je verbruikt op jaarbasis, maar juist iets minder. Ongeveer 70% van je jaarverbruik opwekken is een goede richtlijn.

  • 2
    Heb je voor zonnepanelen een nieuwe meterkast nodig?

    Vanaf 6 zonnepanelen is een aparte groep of andere oplossing (splitsing met een extra aardlekschakelaar) nodig. Als er geen groep vrij is of vrij gemaakt kan worden, is aanpassing van de meterkast nodig.

  • 3
    Hoeveel CO2 bespaar je met zonnepanelen?

    Met zonnepanelen wek je 100% groene stroom op. Je stoot hierbij dus geen CO2 uit. Hierdoor verminder je de CO2-uitstoot in Nederland. Volgens Milieucentraal bespaar je dan 0,36 kg CO2 per kWh, op basis van de huidige energiemix in ons land.

    Wat betekent dat per huishouden per jaar?

    Het gemiddelde stroomverbruik voor een huishouden in Nederland is ca 2765 kwh/jaar. Stel: je wekt deze 2765 kwh op met zonnepanelen. Dat betekent:

    • 2765 kWh/jr*0,36 kg CO2/kWh= 995,4 kg CO2/jaar

    Per jaar besparen jouw zonnepanelen dus zo’n 1000 kg CO2 . De eerste paar jaar helpt dit de CO2-uitstoot van de productie van de zonnepanelen te compenseren, daarna reduceren ze dus jaar in jaar uit de uitstoot in Nederland.

    Ter vergelijk: een gemiddelde auto stoot ca 100 gr CO2 uit per km ( of te wel 0,1 kg CO2/km). De bespaarde CO2 met jouw panelen is dus gelijk aan:

    • ca 1000 kg CO2/jaar : 0,1 kg CO2/km = ca 10.000 km/jaar rijden met jouw auto

    Dat is dus best aanzienlijk!

  • 4
    Ik wil zonnepanelen maar er staan bomen bij mijn huis

    Zelf energie opwekken is mooi. Heb je bomen rond je huis die de zon tegenhouden? Laat die vooral staan: bomen zijn belangrijk.
    Er zijn allerlei andere manieren om zelf energie op te wekken. Wat dacht je van panelen op een dak in je buurt of ergens rond Apeldoorn?

  • 5
    Terugleverproblemen op jouw adres?

    Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat je de energie die je opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Controleer of op jouw adres problemen met terugleveren bekend zijn.

zonnepanelen

Vraag je offerte aan via deA

en kom in contact met een bedrijf uit de regio

Offerte aanvragen