deA | Zonnepanelenactie Apeldoorn

Collectieve inkoopactie zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken met zonnepanelen is daarnaast beter voor het milieu. De zonnepanelenactie in Apeldoorn maakt het nu extra makkelijk en voordelig.

Slimme investering

Heb je een gemiddeld elektriciteitsgebruik en ga je je eigen energie opwekken met zonnepanelen, dan voorkom je al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar. Je bent dus duurzaam bezig. Maar dat niet alleen, zonnepanelen zijn ook financieel een slimme investering. Zonnepanelen verdien je in ca. 7 jaar terug en gaan ongeveer 30 jaar mee. Zonnepanelen kopen geeft meer rendement dan het geld op de bank zetten.

Lokale bedrijven

Als energiecoöperatie organiseren we deze zonnepanelenactie om zoveel mogelijk mensen te helpen zelf duurzame energie op te wekken. De actie wordt ondersteund door gemeente Apeldoorn. De panelen worden geleverd door twee Apeldoornse bedrijven: Beter Duurzaam en DRM Duurzaam. De actie biedt je een scherp aanbod voor goede zonnepanelen op je huis.

Terugkijken informatiebijeenkomst

Is mijn dak geschikt? Wat leveren de zonnepanelen als het salderen gaat stoppen? En hoe zit het met de btw? Tijdens de online informatiebijeenkomst op 18 juni kregen belangstellenden informatie en konden ze vragen stellen over de zonnepanelenactie. De gemeente, deA en de installateurs waren aanwezig voor uitleg.  

De zonnepanelenactie loopt tot en met 31 december 2020.

Zonnepanelen, zelf zonne-energie opwekken!

in samenwerking met lokale bedrijven

Veelgestelde vragen

Zodra je je inschrijft voor de actie, neemt een van de deelnemende installatiebedrijven binnen 3 werkdagen contact met je op om een afspraak te maken. De installateur komt bij je langs en bespreekt de situatie. Binnen 5 werkdagen ontvang je een offerte. Zodra je akkoord gaat, worden de zonnepanelen binnen één maand gelegd.

In overleg met de bedrijven doen we je een scherp én kwalitatief goed voorstel. Dat is niet perse het goedkoopste systeem, maar je kiest wel voor een goede zonnepanelen-installatie geleverd door een betrouwbare lokale installateur. 
De prijzen vind je in de informatiebrochure. De prijzen in de brochure zijn voor een geheel geïnstalleerd systeem, dus inclusief installatiekosten. Eventuele meerkosten zal de installateur  van te voren met je bespreken.

 

Voor de aanschaf van zonnepanelen is geen subsidie. Wel kun je de btw terug krijgen. Tijdens deze actie wordt de btw-teruggave gratis geregeld door de installateur.

Inwoners van Apeldoorn kunnen bij gemeente Apeldoorn geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen op hun huis. Ter stimulering van het zelf opwekken van duurzame energie heeft de gemeente de lening zonnesystemen.

Vaak is het ook mogelijk duurzame maatregelen als zonnepanelen mee te nemen in de hypotheek. Lees hierover ook de ervaring van Hanny.
Zonnepanelen meegefinancierd

Zelf energie opwekken is mooi. Heb je bomen rond je huis die de zon tegenhouden? Laat die vooral staan: bomen zijn belangrijk.
Er zijn allerlei andere manieren om zelf energie op te wekken. Wat dacht je van panelen op een dak in je buurt of ergens rond Apeldoorn? Bekijk hier de mogelijkheden: Alle daken zon

Met zonnepanelen wek je 100% groene stroom op. Je stoot hierbij dus geen CO2 uit. Hierdoor verminder je de CO2-uitstoot in Nederland. Volgens Milieucentraal bespaar je dan 0,36 kg CO2 per kWh, op basis van de huidige energiemix in ons land.

Wat betekent dat per huishouden per jaar?

Het gemiddelde stroomverbruik voor een huishouden in Nederland is ca 2765 kwh/jaar. Stel: je wekt deze 2765 kwh op met zonnepanelen. Dat betekent:

  • 2765 kWh/jr*0,36 kg CO2/kWh= 995,4 kg CO2/jaar

Per jaar besparen jouw zonnepanelen dus zo’n 1000 kg CO2 . De eerste paar jaar helpt dit de CO2-uitstoot van de productie van de zonnepanelen te compenseren, daarna reduceren ze dus jaar in jaar uit de uitstoot in Nederland.

Ter vergelijk: een gemiddelde auto stoot ca 100 gr CO2 uit per km ( of te wel 0,1 kg CO2/km). De bespaarde CO2 met jouw panelen is dus gelijk aan:

  • ca 1000 kg CO2/jaar : 0,1 kg CO2/km = ca 10.000 km/jaar rijden met jouw auto

Dat is dus best aanzienlijk!

deA is de lokale energiecoöperatie van en voor inwoners en bedrijven in de gemeente Apeldoorn. Samen maken we Apeldoorn duurzamer. We zetten ons in om zelf duurzame energie op te wekken. Onze onafhankelijke rol vinden we belangrijk en we hanteren daarom ook geen provisie-model. Waardeer je wat we doen? Sluit je bij ons aan en word lid

Hier, download de factsheets van de zonnepanelen en van de omvormer:

DMECG zonnepanelen

Solis omvormer

 

Zelf opwekken

Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen van jouw dak, dat is minder CO2 in de atmosfeer. En met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening. Een win-winsituatie dus!

Direct besparen

10 zonnepanelen leveren al snel een besparing van zo'n €550 per jaar op. Binnen ca. 6 jaar heb je de panelen terugverdiend en ze gaan ongeveer 30 jaar mee.  

Lokaal aanbod

Gespecialiseerde installatiebedrijven uit Apeldoorn doen je rechtstreeks een betrouwbaar en kwalitatief goed aanbod tegen een scherpe prijs.

Van A tot Z

Van aanvraag tot zonnepanelen, wij helpen je aan een kwalitatief goede zonne-installatie op je dak. We controleren achteraf steekproefsgewijs en ook de btw-teruggave wordt geregeld.

Alle daken zon

Doe mee en schrijf je in voor de collectieve zonnepanelenactie Apeldoorn