Vloerisolatie

Je huis klaar voor de toekomst


bespaar je direct op je energierekening

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt er onder de vloer, in de kruipruimte, folie, schuim of platen aangebracht. Vrijwel iedereen ervaart daarna minder/geen koude voeten meer. Vloerisolatie werkt ook goed in combinatie met vloerverwarming. Je verlies minder richting kruipruimte en bodem.

Mocht de kruipruimte niet zo hoog zijn, dan is bodemisolatie een oplossing. Vaak zijn dat een soort bolletjes. De kruipruimte blijft dan een stuk warmer, wat weer scheelt voor het verlies van warmte via de vloer.

Betrouwbare bedrijven uit Apeldoorn en omgeving

Je profiteert van de afspraken die we gemaakt hebben met betrouwbare bedrijven uit Apeldoorn en omgeving. Zij doen een aanbod. Binnen 10 werkdagen maken ze een afspraak om bij je thuis de situatie op te nemen en ontvang je vervolgens een offerte op maat.
Voor vloerisolatie is subsidie beschikbaar.

Vloerisolatie
Isolatie is fijn voor je huis en voor jezelf. Met goede isolatie bespaar je direct op je energierekening.

Veelgestelde vragen

 • 1
  Wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?

  Bij vloerisolatie wordt er onder de vloer, in de kruipruimte folie of schuim aangebracht. Vrijwel iedereen ervaart daarna veel minder/geen koude voeten meer. Vloerisolatie werkt ook goed in combinatie met vloerverwarming: vrijwel alle warmte komt in huis, je verliest veel minder richting kruipruimte en bodem. Mocht je kruipruimte niet zo hoog zijn, dan brengt men bodemisolatie aan. Vaak zijn dat een soort bolletjes. De kruipruimte blijft dan een stuk warmer, wat weer scheelt voor het verlies van warmte via de vloer.

 • 2
  Welke soorten vloerisolatie zijn er?

  Er zijn verschillende manieren om de vloer van onderaf te isoleren. Hou een isolatiewaarde aan van Rc=3,5 tot 5 m2K/W. Hoe meer hoe beter. 

  Isoleren met reflecterende folies: Deze folies reflecteren de warmte vanuit de woning. Hierdoor koelt de vloer niet af en blijft het warmer in de woning. De meeste isolerende folies hebben met lucht gevulde kamers die voor extra isolatie zorgen. Sommige bestaan uit een combinatie van aluminium en plastic. Om de vochtigheid in de kruipruimte te verbeteren wordt ook een dampdichte PE-folie op de bodem aangebracht. 

  Isoleren met platen of dekens: Hierbij wordt isolatie van minerale wol of piepschuim van onderaf tegen de vloer of tussen een houten balklaag aangebracht. Het is belangrijk de isolatie naadloos aan te laten sluiten. Ook hierbij wordt een bodemfolie aangeraden. 

  Isoleren met isolatieschuim: PUR-schuim of glaswol vlokken worden van onderaf tegen de vloer gespoten. Deze techniek is vooral geschikt voor betonnen of steenachtige vloeren. Het volledig opsluiten van de natuurlijke houten balken is niet wenselijk. Het is aan te raden om een dikte van minimaal 10 cm isolatie toe te passen. 

  Isolatieplaten

  Tijdens deze actie wordt ook aangeboden: vloerisolatie met isolatieplaten. Dit zijn platen EPS met een dikte van 14 cm (EPS type 50). 
  Dat isoleert heel goed en het wordt onder tegen de vloer geplakt. Isolatiewaarde is 4,1

 • 3
  Waarom komt er van tevoren iemand kijken?

  Schrijf je je in voor vloerisolatie, dan is een technische opname door bedrijf of technisch adviseur de volgende stap. Is de kruipruimte goed bereikbaar en hoog genoeg (>50 cm)? Hoe groot is precies het te isoleren oppervlak? Hoeveel leidingwerk is er en in welke staat verkeert het? Ligt er bijvoorbeeld puin of staat er water in de kruipruimte? Ook kijkt hij naar de technische staat van de vloer. Is er bijvoorbeeld sprake van zwamvorming, houtrot of betonrot? 
  Zo’n opname vormt de basis voor een goede offerte. 

Hoe werkt het?

Van inschrijven tot uitvoering van de werkzaamheden. Wij helpen je.

1

Inschrijven

Aanmelden
2

Afspraak thuis

Afspraak
3

Persoonlijke offerte

Offerte
4

Uitvoering isolatie

Maatregel uitvoeren
5

Ben je tevreden?

Tevreden

Samenwerken bedrijven

Heb je last van tocht en trek, dan wordt dit vaak veroorzaakt door convectiestromen die ontstaan door temperatuurverschillen in de woning. ETS Isolatie
Kosten van spouwmuurisolatie zijn vaak lager dan je denkt. Positieve verhalen zetten mensen in beweging. Rouwenhorst Isolatie
In samenwerking met bedrijven uit de buurt

Maak je huis behaaglijker in de zomer en de winter

Met isolatie geef je je huis een extra laag die warmte en kou goed tegen houdt. Je maakt je huis behaaglijker in de zomer en de winter. Meer warmte vasthouden in de winter betekent een lager gasverbruik. Een goed geïsoleerd huis blijft in de zomer langer koel. Minder energiegebruik betekent ook: een lagere CO2-uitstoot. Wel zo duurzaam!