Profile Janssen de Fietsspecialist

Profile Janssen de Fietsspecialist aan de Koninginnelaan mag zich dit jaar ‘Fietswinkel van het jaar’ noemen. Klanten beoordelen de winkel met een 9,1 en daar zijn eigenaren Henny Janssen en Remco Veenhuizen trots op. Bij het runnen van de winkel staat niet alleen klantgerichtheid hoog in het vaandel, ook aan duurzaamheid wordt gedacht.

Apeldoorn Groen
Onlangs is Profile Janssen overgestapt naar Apeldoorn Groen, de lokale energie van Apeldoornse energiecoöperatie deA. Remco Veenhuizen: “Voor een bedrijf zijn de energiekosten een behoorlijke maandelijkse kostenpost. Bij de keuze voor een energieleverancier moeten we daarom, naast het milieu-aspect, ook scherp op de prijs letten. Bij deA bleek dat hand in hand te gaan. Het feit dat deA de marge weer besteedt aan nieuwe duurzame projecten in Apeldoorn, geeft ons nog een extra goed gevoel. De keuze voor deA is dus goed voor het milieu en voor onze portemonnee.”

Zelf samenstellen
In het brede assortiment van Profile Janssen kan iedereen een mooie fiets vinden. Uniek is het concept om zelf je fiets samen te stellen. Oranje banden, een grappig zadel of een hip stuur? Bij Profile Janssen kun je op wel 20 punten zelf kiezen. Remco: “Door je eigen fiets samen te stellen, weet je zeker dat niemand anders dezelfde fiets heeft. Dan heb je echt een unieke fiets.”

Liever een e-bike
Naast de keuze voor groene energie, let de winkel ook op energiebesparing. Zo zijn de lampen aan de wand vervangen door led-verlichting en zijn er lichtschakelaars in het magazijn geplaatst. Ook wordt het afval sinds een paar jaar heel bewust gescheiden. Remco: “Zo proberen we op alle fronten aan het milieu te denken. Onze klanten doen dat trouwens ook. Zij kiezen tegenwoordig liever voor een e-bike dan een tweede auto.”