Spainkbos & Sprengenweg Noord

Groene Buur Spainkbos & Sprengenweg Noord


Samen aan de slag

Spainkbos & Sprengenweg Noord

Hé, we zijn gestart met activiteiten in jouw buurt. Doe je ook mee?

Wil je met je straat of je wijk iets doen om Spainkbos & Sprengenweg Noord te verbeteren? Wil je je huis verduurzamen? Of je energierekening naar beneden krijgen? We zijn gestart met Groene Buur, want samen is veel leuker. Bovendien bereik je meer. We helpen je met handige acties en onafhankelijke informatie.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in Spainkbos & Sprengenweg Noord? Meld je aan voor de update!

Agenda

 • 28
  jun

  Speeddate Energiecoach | Spainkbos

  16:00 tot 18:00, Voor de Spar | Koning Lodewijklaan

 • 24
  sep

  Informatieavond woning isoleren

  19:30 tot 21:30, ACEC-Cafe , Roggestraat 44 Apeldoorn

 • 21
  okt

  De warmtepomp – wat kun je doen

  19:30 tot 21:30, ACEC-Cafe, Roggerstraat 44 Apeldoorn

Energiecoach, Hoomdossier en offerteservice

Je huis

Wil je wel met verduurzamen beginnen, maar weet je niet goed hoe? Of heb je al stappen genomen misschien? Op welk punt je ook bent, wij kunnen je verder op weg helpen. Bijvoorbeeld door een (gratis) gesprek met de energiecoach. Of maak gebruik van het Hoomdossier, een online verbeterplan voor je huis.

Ook kunnen we je ondersteunen bij het aanvragen van offertes en bieden we informatie over financiering & subsidies.

Lekker bezig? Feestje waard!

€ 50 voor jouw groene maatregel!

Heb je al een maatregel genomen in 2024, zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Of ga je dit jaar je isolatie verbeteren of iets anders? Wanneer je je factuur, kassabon of getekende offerte met ons deelt, ligt er een waardebon t.w.v. €50-, op je te wachten.

Deze munt mag je uitgeven bij Tuinwinkel de Boshommel, ’t Pannekoekrestaurant of bij Bakkerij van der Wal Jolink. Ook kun je je waardebon verzilveren bij de verkoopwagen van aardbeientuin Bronsink in Vaassen. Meer van het meten=weten? Kies voor het slimme stekkerpakket met dezelfde waarde.

Bekijk welke maatregelen er nog meer in aanmerking komen en doe mee! Indienen kan t/m 13 december 2024.

Spainkbos & Sprengenweg Noord

Verduurzaam jij je huis?

Deel je offerte en ontvang een waardebon!

Heb jij al een offerte, kassabon of factuur van jouw groene maatregel ingestuurd?

In Spainkbos & Sprengenweg Noord zijn er al zoveel waardebonnen uitgegeven

2 / 40
Doe mee met de werkgroep

Word een Groene Buur

We zijn in jouw buurt op zoek naar bewoners die het leuk vinden om met enkele andere buurtgenoten na te denken over de verduurzaming van hun buurt en: aan de slag te gaan. Je regenwater afkoppelen of zonne-energie opwekken, of misschien nog andere zaken. We zijn benieuwd naar jullie wensen!

Meedenken en of dingen organiseren, het kan beide. Ben jij benieuwd naar de werkgroep Groene Buur in Spainkbos & Sprengenweg Noord? Meld je hier aan. Wij nemen contact met je op.

Spainkbos & Sprengenweg Noord

8 buurtbewoners

in de werkgroep

Benieuwd wat er mogelijk is met jouw huis?

Beleidsregels monumenten

De gemeente Apeldoorn gaat zorgvuldig om met haar monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarom zijn er beleidsregels opgesteld.

De regels rondom het plaatsen van zonnepanelen onlangs versoepeld om de opwek van duurzame energie op daken te stimuleren.

Spainkbos & Sprengenweg Noord Ondersteuning nodig als monumenteigenaar?

Klop aan bij Stichting Apeldoornse Monumenten

SAM is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie met als doel om gebouwd erfgoed in de gemeente Apeldoorn te beschermen, te herstellen en onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Buurverhalen

Câthy Jansen
Ik heb het plan om de zijkant van ons huis, de muur op het zuiden, te laten begroeien met klimplanten. Dit scheelt in de zomer hopelijk ook een hoop warmte van die muur. Câthy Jansen
Nelly en Jaap de Hoog
In het begin hadden we nul op de meter niet als doel voor ogen. We zijn gewoon begonnen met te kijken naar wat financieel mogelijk was en daarna met isoleren. Nelly en Jaap de Hoog
Fun Hendriks
Onze zonnepanelen brengen veel op, we kunnen het anderen aanraden. Als je het geld ervoor hebt, zou ik zeggen, gebruik je dak en investeer in zonnepanelen. Fun Hendriks
Ron Rutte
Mijn schoonvader had al eerder gezegd: ”Je moet gaan isoleren, want dat is veel beter”. Door het gesprek met de energieconciërge heb ik besloten om het te gaan doen. Ron Rutte
Op de hoogte blijven van de activiteiten in Spainkbos & Sprengenweg Noord?

Ik ben benieuwd, stuur mij een update.

We mailen je!