Informatieavond over de thuis- en buurtbatterij

Is het (al) verstandig om je opgewekte stroom op te slaan?


De voor- en nadelen van een thuis- en buurtbatterij


Aanmelden

Informatieavond over de thuis- en buurtbatterij

Datum
29 mei 2024
Tijd
19:30 tot 21:30
Locatie
ACEC-café, Roggestraat 44 Apeldoorn

Ben je zonnepanelenbezitter en vraag je je wel eens af of het al mogelijk is om te veel opgewekte stroom op te slaan? De meeste bezitters wekken meer energie op dan ze gebruiken of verbruiken het op een moment dat de zon niet schijnt. Is een batterij een goede middenweg om dit probleem op te lossen? 

Thuisbatterij 

Het klinkt als een goede oplossing; een batterij in je woning die elektriciteit opslaat wanneer je te veel opwekt. Hiermee belast je meteen het elektriciteitsnetwerk een stuk minder, toch?  

Hoeveel stroom kun je eigenlijk opslaan op de gemiddelde batterij en heeft het inderdaad een positief effect op de belasting het netwerk? Wegen de mogelijke voordelen op tegen de kosten van een batterij? En wat is de invloed op het milieu? 

Buurtbatterij 

Een andere optie is de buurtbatterij; een centrale batterij waar de opgewekte energie van een gehele buurt in wordt opgeslagen en wordt aangesproken wanneer er geen opwek plaatsvindt door zonnepanelen. Hoe makkelijk is het om dit in een buurt te realiseren, waar plaats je deze batterij? Hoe hou je voor iedereen bij wat er geleverd en verbruikt wordt? 

Op woensdag 29 mei organiseert deA een informatieavond over de thuis- en buurtbatterij, waarin we deze en andere vragen gaan bespreken. DRM Duurzaam is aanwezig en zal vertellen over de praktische zaken, zoals de installatie van een thuisbatterij en de kosten. Het belooft dus een veelzijdige avond te worden.

Even voorstellen

Op het gebied van omvormers en optimizers hoef je niet altijd voor de duurste optie te gaan. Het hangt helemaal van jouw situatie af wat het beste is.
Dirk Hoogers
accountmanager
Erik Heijink
Erik Heijink
medewerker opwek en opslag
Mocht er in de toekomst meer elektriciteit gaan gebruiken, bijv door een elektrische auto, dan houden we daar uiteraard rekening mee Arie de Blois
eigenaar

Wil je erbij zijn op woensdag 29 mei? Meld je aan!

Inloop 19.15 uur, het programma start om 19.30 tot 21.30 uur

Heb je vragen of ideeën? Geef deze alvast door via het formulier, we nemen ze mee in het programma.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden informatieavond*
Aanhef*
Naam*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.