Sprengenbos

Groene Buur Sprengenbos


samen aan de slag

Sprengenbos

Hé, we zijn gestart met activiteiten in jouw buurt. Doe je ook mee?

Wil je met je straat of je wijk iets doen om Sprengenbos te verbeteren? Wil je je huis verduurzamen? Of je energierekening naar beneden krijgen? We zijn gestart met Groene Buur, want samen is veel leuker. Bovendien bereik je meer. We helpen je met handige acties en onafhankelijke informatie.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in Sprengenbos? Meld je aan voor de update!

Agenda

 • 29
  mei

  Informatieavond over de thuis- en buurtbatterij

  19:30 tot 21:30, ACEC-café, Roggestraat 44 Apeldoorn

 • 8
  jun

  Fietstocht langs de groene longen van Apeldoorn (aanrader)

  10:00 tot 12:30, Parkeerterrein Zwitsalterrein t/o Foenix

 • 5
  jul

  Speeddate Energiecoach | Sprengenbos

  17:00 tot 19:00, Grasveld aan de Smaragdstraat

Energiecoach, Hoomdossier en offerteservice

Je huis

Wil je wel met verduurzamen beginnen, maar weet je niet goed hoe? Of heb je al stappen genomen misschien? Op welk punt je ook bent, wij kunnen je verder op weg helpen. Bijvoorbeeld door een (gratis) gesprek met de energiecoach. Of maak gebruik van het Hoomdossier, een online verbeterplan voor je huis.

Ook kunnen we je ondersteunen bij het aanvragen van offertes en bieden we informatie over financiering & subsidies.

Lekker bezig? Feestje waard!

€ 50 voor jouw groene maatregel!

Heb je al een maatregel genomen in 2024, zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Of ga je dit jaar je isolatie verbeteren of iets anders? Wanneer je je factuur, kassabon of getekende offerte met ons deelt, ligt er een waardebon t.w.v. €50-, op je te wachten.

Deze munt mag je uitgeven bij Tuinwinkel de Boshommel, ’t Pannekoekrestaurant of bij Bakkerij van der Wal Jolink. Ook kun je je waardebon verzilveren bij de verkoopwagen van aardbeientuin Bronsink in Vaassen. Meer van het meten=weten? Kies voor het slimme stekkerpakket met dezelfde waarde.

Bekijk welke maatregelen er nog meer in aanmerking komen en doe mee! Indienen kan t/m 13 december 2024.

Sprengenbos

Verduurzaam jij je huis?

Deel je offerte en ontvang een waardebon!

Heb jij al een offerte, kassabon of factuur van jouw groene maatregel ingestuurd?

In Sprengenbos zijn er al zoveel waardebonnen uitgegeven

2 / 40
Doe mee met de werkgroep

Word een Groene Buur

We zijn in Sprengenbos op zoek naar bewoners die het leuk vinden om samen met andere buurtgenoten na te denken over de verduurzaming van je woning en dus jullie buurt. Denk aan regenwater afkoppelen, slim isoleren van je woning, zonne-energie opwekken,..noem maar op!

Daarnaast denk je mee over activiteiten in je buurt, zoals een wandeling in de buurt of speeddates met de energiecoaches van deA. De werkgroep spreekt gemiddeld 1 keer per 6 weken af. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan, we nemen spoedig contact met je op..

Sprengenbos

10 buurtbewoners

in de werkgroep

Sprengenbos Ondersteuning nodig als monumenteigenaar?

Klop aan bij Stichting Apeldoornse Monumenten

SAM is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie met als doel om gebouwd erfgoed in de gemeente Apeldoorn te beschermen, te herstellen en onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Benieuwd wat er mogelijk is met jouw huis?

Beleidsregels monumenten

De gemeente Apeldoorn gaat zorgvuldig om met haar monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarom zijn er beleidsregels opgesteld.

Toch zijn de regels rondom het plaatsen van zonnepanelen onlangs versoepeld om de opwek van duurzame energie op daken te stimuleren.

Verhalen van jouw buren

Gerard Jorna
Het was leuk om buren te spreken die ik niet zo vaak zie en geïnspireerd te worden door de acties en tips van buurtgenoten met een zelfde soort huis als ikzelf. Gerard Jorna
Maarten van der Wal
Zelf aan de slag gaan met je huis is bevredigend en waardevol. We isoleerden ons huis stap voor stap. Het is comfortabel in huis en we kunnen nu de stap naar de warmtepomp zetten. Maarten van der Wal
Frans Damen
Isoleren was mijn eerste stap om mijn energierekening naar beneden te krijgen. Met de radiatorairco bespaar ik veel gas. Het is mijn ei van Columbus. Frans Damen
Joost van Wetten
Mensen zeggen wel dat een jaren 30 woning moeilijk tot label A te verduurzamen is. Zelfs installateurs zeggen dat. Maar het is bij onze vorige woning ook gelukt en we gaan ervoor! Joost van Wetten
Ron Rutte
Mijn schoonvader had al eerder gezegd: ”Je moet gaan isoleren, want dat is veel beter”. Door het gesprek met de energieconciërge heb ik besloten om het te gaan doen. Ron Rutte
Michel Gerritsen
Wij verduurzamen ons huis in stappen. We zijn begonnen met isolatie van het dak en de muren, vervolgens het glas. Het bespaarde geld gebruiken we voor de volgende stap. Michel Gerritsen

Duurzame wandeling

Woon jij in Sprengenbos heb je een groene, duurzame maatregel in of om jouw huis genomen…en lijkt het je leuk deze aan je buren te tonen? Denk aan het vergroenen van je tuin of gevel, afkoppelen van regenpijp of misschien wel het aanleggen van drainage.

Of: vind je het gewoon leuk om mee te wandelen en praten? Meld je dan aan voor de wandeling. In augustus of september willen we de wandeling in jouw buurt plannen.

Op de hoogte blijven van de activiteiten in Sprengenbos?

Ik ben benieuwd, stuur mij een update!

We mailen je!