deA | Apeldoorn Zuid

Apeldoorn Zuid

Zal ik isoleren of kies ik zonnepanelen? Hoe krijg ik de energierekening voor mijn huurwoning naar beneden? Woon je in Zuid en wil je energie besparen of duurzame energie opwekken? Energieregisseur Floriske van Geest organiseert een energiespreekuur en workshops en helpt buurtinitiatieven verder.

Energierekening stijgt

In Apeldoorn Zuid staan veel jaren ’60 woningen. Deze woningen zijn niet energiezuinig gebouwd en de kosten van de energierekening lopen de laatste jaren alleen maar op - met in 2019 gemiddeld zo’n € 2.100,- per jaar. Waar ligt dat aan? En belangrijker: wat kun je eraan doen? Kun je als huurder iets doen aan je energierekening? Zal ik mijn koophuis isoleren of kies ik voor zonnepanelen? Hoe draag ik bij aan een mooiere wereld, zo dat ik er over 10 jaar geen spijt van heb? Is een auto delen voor mij misschien wel interessanter dan er één hebben?

Workshops

De energieregisseur is onafhankelijk en organiseert workshops en bijeenkomsten over deze thema’s, samen met partijen als Zuid doet Samen, de Wijkraad, Stimenz en natuurlijk energiecoöperatie deA.

Energiespreekuur

Energieregisseur Floriske houdt vanaf september energiespreekuur in de verschillende buurthuizen. Hier kun je terecht met alle vragen of ideeën over energie in de breedste zin van het woord. Zie die agenda voor tijdstip en plaats.

Samen met je buren

Wil je samen met je buren meer informatie over een bepaald onderwerp? Floriske denkt met jullie mee. Wie weet kunnen jullie samen initiatieven bedenken om iedereen in Zuid mee te laten profiteren van de kansen die alle veranderingen in de energiehuishouding van de stad met zich mee zullen brengen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Floriske van Geest Energieregisseur voor Apeldoorn Zuid

“Je eigen huis is natuurlijk pas het begin. Het wordt helemaal leuk als je samen met je buren of wijk projecten met impact kunt opzetten. En dat is wat ik samen met bewoners wil gaan doen in Zuid. Mijn werkgebied Zuid bestaat uit de Brummelhof, het Vogelkwartier en het Staatsliedenkwartier, het Componisten- en het Rivierenkwartier. Woon of werk je in of bij dit gebied en heb je wensen of ideeën? Mail mij; ik denk graag met je mee hoe we dat zouden kunnen realiseren.”