Duurzame, schone energie

Overal in Nederland worden stappen gezet om over te schakelen op duurzame, schone energie. Op termijn wordt aardgas voor woningen afgeschaft. Wat betekent dat voor je huis in de Homerusstraat en voor het onderhoud in de komende jaren? Yteke Jager, Adèle Reiss, Nanne ter Hoeve en Martijn Wolffensperger (nog niet op de foto) vormen een werkgroep om het samen met hun buurt uit te zoeken.

Wat doen wij en hoe kun je meedoen?

In de afgelopen maanden hielden we een enquête onder de Homerusstraatbewoners. De enquête is door veel mensen ingevuld. Daardoor is er nu een goed overzicht van wat er leeft in onze straat. Ook hebben we warmtecamerabeelden laten maken, waardoor we beter weten hoe het met de isolatie van de huizen staat.

Bewonersavond

Volgende stap is nu het zoeken naar antwoorden en deskundig en onafhankelijk advies. Dit doen we o.a. door middel van bijeenkomsten voor straatgenoten. Woon je in de Homerusstraat, of kom je uit de buurt en wil je ook graag meedenken én doen om stappen te zetten over te schakelen op duurzame, schone energie?, neem dan gerust contact met ons op.

Homerus Energiek krijgt voor dit plan ondersteuning van energiecoöperatie deA en een financiële bedrage uit de subsidieregeling Energiek Activiteiten van de Gemeente Apeldoorn en van Sylrijk.