Zonnepark Brinkenweg

Groen en innovatief


Opwek waar de energie gebruikt wordt

Zonnepark Brinkenweg

Inschrijving wachtlijst mogelijk

Inschrijven voor ZonDelen voor Zonnepark Brinkenweg is helaas niet meer mogelijk. Wel kun je je aanmelden voor de wachtlijst. We nemen dan contact met je op zodra er weer ZonDelen beschikbaar komen.

Het Zonnepark

Aan de Brinkenweg, tussen bedrijventerrein Ecofactorij en de snelweg, ontwikkelen gemeente Apeldoorn en deA een natuurlijk ingebed zonnepark met ruim 6000 zonnepanelen. Een innovatief project dat de energie levert aan bedrijven en industrie op Ecofactorij. Bijzonder is ook de batterijopslag. Een slim systeem regelt of de energie wordt gebruikt of opgeslagen.

ZonDelen

Het zonnepark is voor de helft eigendom van gemeente Apeldoorn, de andere helft wordt door deA beschikbaar gesteld aan particulieren en bedrijven. Wil je meedoen? Sluit je aan als lid en meld je aan.

ZonDelen kosten € 250 en het rendement is 3,5 procent. Jaarlijks krijg je een vijftiende deel van je inleg terug, en 3,5 procent rente over je ZonDeel. De looptijd van het project is 15 jaar. De verwachte opbrengst is 320 euro over 15 jaar. Zonnepark Brinkenweg is een gezamelijke opwekinstallatie: deelname aan dit project is mogelijk als je lid bent of wordt van coöperatie deA. Het lidmaatschap is gratis tot het einde van 2021, en vanaf januari naar keuze: 10, 25 of 50 euro per jaar.

Lokaal en CO2-vrij

Doel van dit zonnepark is meer meer duurzame energieopwek te realiseren in Apeldoorn waarmee we onze CO2-uitstoot verminderen.
Het is een volledig lokaal zonnepark. Niet alleen qua investering, maar de ook de energie: die wordt opgewekt waar die ook wordt gebruikt: de duurzaamste oplossing.

Natuurlijk ingebed

Er is onderzoek gedaan naar oorspronkelijke vegetatie en het plan is gebaseerd op de resultaten daarvan. Het park wordt groen omzoomd en krijgt een natte poel. De eerste vijf jaar wordt het terrein kaalgehouden om de grond te verarmen, voor daarna wordt een begrazingsschema opgesteld. De verwachte opleveringsdatum van dit project april 2022

Opwekken en opslaan dicht bij de gebruiker

ZonDelen kopen is investeren met een duurzaam hart. Met elkaar realiseren we meer duurzame energieopwek direct in de buurt en profiteren we er ook van. Dat doen we op een duurzame manier waarbij gekeken wordt naar de landschappelijke inpassing en waarin concreet actie wordt ondernomen om de natuur en de biodiversiteit in het gebied te verstevigen. Door te investeren in ZonDelen word je mede-eigenaar en deel je jaarlijks mee in de opbrengst.

In het kort

Een ZonDeel kost 250 euro en heeft een looptijd van ruim 15 jaar (april 2022 – december 2037). Jaarlijks ontvang je een vijftiende deel terug, 16,67 euro per ZonDeel, en 3,5 procent rente op resterende waarde van je ZonDeel. De verwachte uitkering over de hele termijn bedraagt 320 euro per ZonDeel. De eerste uitkering is in het voorjaar van 2023. Hoeveel het zonnepark opwekt, kun je online zien. Ook krijg je jaarlijks een overzicht van de opgewekte energie.

Voortgang

1830 / 1832
Aantal deelnemers 42
Aantal zonnepanelen 6.020
Energie per jaar (kWh) 2.500.000
Opbrengst voor 968 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 1.150

Zonnepark Brinkenweg
6.020

Aantal panelen

Zonnepark Brinkenweg
2

Hectare natuur

Zonnepark Brinkenweg
150

Aantal bomen

Zonnepark Brinkenweg
2.500.000

Opwek (kWh/jaar)

Zonnepark Brinkenweg
1.150

CO2-besparing (ton/jaar)