Zonnepark Brinkenweg Apeldoorn

Innovatief zonnepark


volledig lokaal zonnepark

Zonnepark Brinkenweg

Aan de Brinkenweg, tussen bedrijventerrein Ecofactorij en de snelweg, ontwikkelen gemeente Apeldoorn en deA een natuurlijk ingebed zonnepark van 6000 zonnepanelen. Een innovatief project dat de energie levert aan bedrijven en industrie op Ecofactorij. Bijzonder is ook de batterijopslag. Een slim systeem regelt of de energie wordt gebruikt of opgeslagen. De start van de bouw staat gepland voor januari 2022. We verwachten dat de installatie in april 2022 in werking is.

Voorinschrijving

Het zonnepark is voor de helft eigendom van gemeente Apeldoorn, de andere helft wordt door deA beschikbaar gesteld aan particulieren en bedrijven.

ZonDelen kosten € 250 en het rendement is 3,5 procent. Jaarlijks krijg je een vijftiende deel van je inleg terug, en 3,5 procent rente over je ZonDeel. De looptijd van het project is 15 jaar. De verwachte opbrengst 320 euro over 15 jaar. Er is zeer veel animo voor deze ZonDelen.
De voorinschrijving is gesloten.

Lokaal en CO2-vrij

Doel van dit zonnepark is meer meer duurzame energieopwek te realiseren in Apeldoorn waarmee we onze CO2-uitstoot verminderen.
Het is een volledig lokaal zonnepark. Niet alleen qua investering, maar de ook de energie: die wordt opgewekt waar die ook wordt gebruikt: de duurzaamste oplossing.

Natuurlijk ingebed

Er is onderzoek gedaan naar oorspronkelijke vegetatie en het plan is gebaseerd op de resultaten daarvan. Het park wordt groen omzoomd en krijgt een natte poel. De eerste vijf jaar wordt het terrein kaalgehouden om de grond te verarmen, voor daarna wordt een begrazingsschema opgesteld.

Aantal zonnepanelen 6.048
Aantal deelnemers 67
Opwek kWh (jaar) 2.500.000
CO2-besparing (ton/jaar) 1.150
Goed voor aantal huishoudens 968