Zonnepark Brinkenweg

Een groen en innovatief project


dat de energie levert aan bedrijven en industrie op Ecofactorij

Zonnepark Brinkenweg

Het Zonnepark

Aan de Brinkenweg, tussen bedrijventerrein Ecofactorij en de snelweg, ontwikkelen gemeente Apeldoorn en deA een natuurlijk ingebed zonnepark met ruim 6000 zonnepanelen. Een innovatief project dat de energie levert aan bedrijven en industrie op Ecofactorij. Bijzonder is ook de batterijopslag. Een slim systeem regelt of de energie wordt gebruikt of opgeslagen.

In Apeldoornse handen

Het zonnepark is voor de helft eigendom van gemeente Apeldoorn, de andere helft wordt door deA beschikbaar gesteld aan particulieren en bedrijven. Alle ZonDelen voor dit zonnepark zijn uitgegeven. Inschrijven voor ZonDelen voor Zonnepark Brinkenweg is helaas niet meer mogelijk.

Lokaal en CO2-vrij: de duurzaamste oplossing

Doel van dit zonnepark is meer duurzame energieopwek te realiseren in Apeldoorn waarmee we onze CO2-uitstoot verminderen.
Zonnepark Brinkenweg is een lokaal zonnepark. Niet alleen is de investering volledig in Apeldoornse handen. Ook wordt de energie opgewekt waar die wordt gebruikt: de duurzaamste oplossing.

Natuurlijk ingebed

Er is onderzoek gedaan naar oorspronkelijke vegetatie. Het plan is gebaseerd op de resultaten daarvan. Het park wordt groen omzoomd en krijgt een natte poel. De eerste vijf jaar wordt het terrein kaalgehouden om de grond te verarmen, voor daarna wordt een begrazingsschema opgesteld. De verwachte opleveringsdatum van dit project april 2022.

Opwekken en opslaan dicht bij de gebruiker

ZonDelen kopen is investeren met een duurzaam hart. Met elkaar realiseren we meer duurzame energieopwek direct in de buurt en profiteren we er ook van. Dat doen we op een duurzame manier waarbij gekeken wordt naar de landschappelijke inpassing en waarin concreet actie wordt ondernomen om de natuur en de biodiversiteit in het gebied te verstevigen.

De cijfers

1832 / 1832
Aantal deelnemers 42
Aantal zonnepanelen 6.020
Energie per jaar (kWh) 2.500.000
Opbrengst voor 968 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 1.150
Meedoen en meeprofiteren
Michiel Roemer
deA zet zich ervoor in dat je als burger kunt meedoen, meedenken en meeprofiteren. En dat de aarde er beter van wordt. Michiel Roemer | Projectleider
Zonnepark Brinkenweg open: slim en natuurlijk

Zonnepark Brinkenweg open: slim en natuurlijk

De panelen leveren stroom, bomen en struiken zijn geplant en de poel is gegraven. Op woensdag 18 mei 2022 is

Zonnepanelen Brinkenweg liggen erop

Zonnepanelen Brinkenweg liggen erop

Panelen liggen op natuurinclusief zonnepark Brinkenweg.  De 6000 zonnepanelen aan de Brinkenweg liggen erop! Vanaf juni 2022 wekken ze jaarlijks

Bouw Zonnepark Brinkenweg gestart

Bouw Zonnepark Brinkenweg gestart

De bouw van Zonnepark Brinkenweg is gestart. In januari zijn de voorbereidingswerkzaamheden gedaan aan het terrein. Behalve het werk voor

Voorinschrijving zonnepark Brinkenweg

Voorinschrijving zonnepark Brinkenweg

Gemeente Apeldoorn gaat samen met deA zonnepark Brinkenweg realiseren. De energie wordt direct geleverd aan bedrijventerrein Ecofactorij waarbij gebruikt gemaakt

Zonneparken, wat doet deA en wat niet?

Zonneparken, wat doet deA en wat niet?

We moeten af van fossiele energie en over naar duurzame energie. Dat is belangrijk voor het klimaat en voor de

Zonnepark Brinkenweg
6020

Aantal panelen

Zonnepark Brinkenweg
23000 m2

Groene inpassing

Zonnepark Brinkenweg
150

Aantal bomen

Zonnepark Brinkenweg
2500000

Opwek (kWh/jaar)

Zonnepark Brinkenweg
1150

CO2-besparing (ton/jaar)