deA | De Parken | Apeldoorn

Doe ook mee met Glasisolatie in de Parken

in samenwerking met lokale en regionale bedrijven

Duurzame Parken

De gemeente Apeldoorn heeft De Parken aangewezen als een van de vier aardgasloze pilotwijken van het programma Wijk van de Toekomst. De Parken is in vele opzichten een interessante wijk, groen en monumentaal. Niet voor niets aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht, een waarde die we willen behouden. Maar we willen ook in De Parken over op duurzame energie. Een mooie opgave die ook extra kansen biedt.

Initiatiefgroep Duurzame Parken

Een enthousiaste groep bewoners van De Parken is bezig geweest met de vraag: hoe gaan we ervoor zorgen dat we in onze wijk straks geen fossiele energie meer gebruiken. De bewoners vormen samen met energieregisseur Albert van Dam en Michael Boddeke van deA (duurzame energiecoöperatie Apeldoorn) de Initiatiefgroep Duurzame Parken, die als motto heeft: “Van vergezicht naar realisatie”.

Van vergezicht naar realisatie

De noodzaak is groot en onze ambitie is stevig. Ons ultieme einddoel is namelijk om binnen één generatie (25 jaar) in onze wijk geen fossiele energie meer te gebruiken voor wonen, werken en verplaatsen. Alle stroom die we dan gebruiken is duurzaam opgewekt, ook die voor het ‘tanken’ van onze auto’s. En alle gebouwen in onze wijk verwarmen we dan niet meer met aardgas. Voor het waarmaken van onze ambitie kiezen we voor een stap-voor-stap aanpak, met een herkenbaar resultaat na 3, 10 en dus 25 jaar

Werken aan een gedragen plan

Een voorstel voor een aanpak is inmiddels gereed. De aanpak is kort samengevat in op 1 A4, dat we als droomteam graag door zoveel mogelijk bewoners ondersteund zien. We streven namelijk naar een gedragen aanpak. Ondertekening van de tekst maakt de betrokkenheid met het plan zichtbaar. We rekenen op ondersteuning, klik op onderstaande button, en onderteken de tekst, alvast hartelijk dank!

Al 70 bewoners getekend

Laatste stand (3 juni 2019) is dat 70 mensen hun steun voor de aanpak hebben gegeven.

De straten top 3:
11 x Frederikslaan | 8 x Louisalaan | 7 x Koninginnelaan

De Parken, aardgasloze pilotwijk van de toekomst

stap voor stap naar een duurzame wijk

Hoomdossier, helpt je bij het verduurzamen van je woning

kosteloos voor bewoners van de Parken