deA | De Parken | Apeldoorn

Duurzame Parken

De gemeente Apeldoorn heeft De Parken aangewezen als een van de vier aardgasloze pilotwijken van het programma Wijken van de Toekomst. De Parken is in vele opzichten een interessante wijk, groen en monumentaal. Niet voor niets aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht, een waarde die we willen behouden. Maar we willen ook in De Parken over op duurzame energie. Een mooie opgave die ook extra kansen biedt.

Droomteam

Een enthousiaste groep bewoners van De Parken is het afgelopen half jaar bezig geweest met de vraag: hoe gaan we ervoor zorgen dat we in onze wijk straks geen fossiele energie meer gebruiken. De bewoners vormen samen met energieregisseur Albert van Dam en Michael Boddeke van deA (duurzame energiecoöperatie Apeldoorn) het zogenoemde droomteam, dat als motto heeft: “Van vergezicht naar realisatie”.

Van vergezicht naar realisatie

De noodzaak is groot en onze ambitie is stevig. Ons ultieme einddoel is namelijk om binnen één generatie (25 jaar) in onze wijk geen fossiele energie meer te gebruiken voor wonen, werken en verplaatsen. Alle stroom die we dan gebruiken is duurzaam opgewekt, ook die voor het ‘tanken’ van onze auto’s. En alle gebouwen in onze wijk verwarmen we dan niet meer met aardgas. Voor het waarmaken van onze ambitie kiezen we voor een stap-voor-stap aanpak, met een herkenbaar resultaat na 3, 10 en dus 25 jaar

Werken aan een gedragen plan

Een voorstel voor een aanpak is inmiddels gereed. De aanpak is kort samengevat in op 1 A4, dat we als droomteam graag door zoveel mogelijk bewoners ondersteund zien. We streven namelijk naar een gedragen aanpak. Ondertekening van de tekst maakt de betrokkenheid met het plan zichtbaar. We rekenen op ondersteuning, klik op onderstaande button, en onderteken de tekst, alvast hartelijk dank!

Reeds 62 bewoners getekend

Laatste stand (1 maart 2019) is dat 62 mensen hun steun voor de aanpak hebben gegeven. De straten top 3:
11 x Frederikslaan * 7 x Koninginnelaan * 7 x Louisalaan

Agenda

25 april – Thema: Behaaglijk wonen door isolatie

Op donderdag 25 april a.s. organiseert de initiatiefgroep Duurzame Parken een informatie-avond over de mogelijkheden voor woningisolatie.

Programma:
19.30 uur inloop met koffie en thee
20.00 uur welkom door Michael Boddeke, directeur deA
20.15 uur presentatie door Ton Ceelie, energie-adviseur
21.00 uur vragenronde
21.30 uur afsluiting

Ton Ceelie zal in zijn presentatie verschillende isolatiemaatregelen behandelen en welk effect deze hebben op comfort en het energieverbruik. Hij zal hierin allerlei voorbeelden laten zien uit de bouwperiode 1885 – 1940, de periode waarin de meeste huizen in de Parken zijn gebouwd.

Praktische informatie
Locatie: Wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn
U bent van harte welkom! Opgeven is niet nodig.

21 mei – Thema: Zonnepanelen op je dak?

Op donderdag 21 mei a.s. organiseert de initiatiefgroep Duurzame Parken een informatie-avond over zonnepanelen.

Programma informatie volgt.

Praktische informatie
Locatie: Wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn
U bent van harte welkom! Opgeven is niet nodig.

25 september - Thema: Van warmtecamera naar warme voeten

Op donderdag 25 september a.s. organiseert de initiatiefgroep Duurzame Parken een informatie-avond met als thema: Van warmtecamera naar warme voeten.

Programma informatie volgt.

Praktische informatie
Locatie: Wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn
U bent van harte welkom! Opgeven is niet nodig.

Duurzame Wijk | De Parken

Aanpak Duurzame Parken In Beeld